This movie requires Flash Player 8
Inloggning för medlemmar

 

Här finns plats för det seriösa samtalet. På Dax debatt argumenterar vi för sakfrågan och respekt för ämnets karaktär är en självklarhet.

Rasism

Vad är rasism? Är det att erkänna att det finns olika människoraser . Visst är vi människor alla av samma art, homo sapiens, men ska man vara realist, visst finns det olika raser av människor. I och för sig är ju allt en definitionsfråga, men hade samma skillnader funnits hos en djurart skulle vi inte ha tvekat att kalla det olika raser. Vi värjer oss med näbbar och klor mot tanken om olika raser, eftersom frågan då skulle uppstå om någon ”ras” kan säjas vara bättre än någon annan i något avseende.

Startad av: flex


BEVAKA DISKUSSION

Inlägg totalt: 172 - << 1 2 3 4 5 ... >>

Författare
Forum
2011-06-20 08:52

re:Lasske Svarta damen 21/02 16:05


Det för vi ju hoppas! ;-)

Vems felet är över ett hårdnat samhällsklimat, det överlåter jag till expertisen..

Med migrän ska man nog inte ge sig in på mer komplexa frågor.. ;-)

Nytt inlägg Anmäl

2011-06-19 15:57

Svarta damen 21/02 16:05

Naturligtvis vill alliansen inte införa "ättestupan" för de som inte platsar, Vad man vill är att styra upp en tidigare förd, dålig politik. Att vara produktiv är att delta i samhället efter förmåga. Några kan inte och de skall naturligtvis ha hjälp, men när man använder förtidspensionering och sjukskrivning för att bli av med problemmänniskor så hjälper man inte dessa genom att passifiera dem utan de bör få en chans till arbetsprövning; människor mår mycket bättre av att vara ute i livet än att gå hemma...

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 19:09

re:Bengan58 LadyinBlack

Mycket intressant och tänkvärt!! Tyvärr sant!

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 19:06

re:alla

Var helst man bränner böcker, bränner man för eller senare även människor!
Fritt efter Heinrich Heine

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 18:45

re:Bengan58

Om det funnits spår av den på 50 - 60 talet så är den borta idag.
Jag klankar inte ner utan ser vekligheten

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 17:37

re: Spårr

Innan du klankar ner på demokratin, bör du nog ta och definiera, vad du menar med demokrati. Om du menar den ursprungliga betydelsen, alltså folkstyre, då har det aldrig funnits någon demokrati, inte ens i antikens Grekland.

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 17:33

re: LadyinBlack

Rasism, uppstår genom att se på det som avviker från en idealbild, vilket är en norm som ett etablissemang har bestämt. Avvikelsen kan vara baserad på hudfärg eller kultur. Det måste vara något som är lätt att känna igen. Rasism bygger alltså på enkelhet, alla ska känna igen sig.
Det etablissemanget vill uppnå, genom att stämpla avvikare är, att höja sin egen status. Vilket görs genom att marginalisera andra. (Jmf med hur arbetslinjen presenteras, fast nu får jag nog på moppo).
Marginaliserade grupper har en tendens, (för sin överlevnad) att hitta nischer i vilka de kan få sitt levebröd. Ibland krockar dessa nischer med etablissemangets intressesfär, vilket kan få oanade konsekvenser. (Som det som händer i Nordafrika).
Just att det finns utmärkande drag, gör att de marginaliserade är tacksamma objekt, som syndabockar. Att jag, som en av etablissemangets stöttepelare inte lyckas beror på att det finns de där, som tar min plats.
Nu kanske någon kan hävda att oavsett vilket samhällssystem vi bygger upp, så kommer det att finnas marginaliserade grupper, vilka inte behöver vara rasistika. Historiskt hittar vi många exempel på detta, men i dagens samhälle, med den rörlighet som finns, blir rasismen en ursäkt för de tillkortakommanden som finns inbyggda i samhället.

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 17:11

re:LadyinBlack

Demokratin är ett minne blott, men det har inte den bekväme svensken fattat än

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 16:05

re:Spårr LadyinBlack

Vet precis var jag har de övriga ockå..:( I alla fall alliensen..
De vill öka klyfterna och på olika sätt införa ättestupan för de , som inte platsar..
Man ska vara produktiv, det allt som räknas.. :(
De älskar verkligen inte sin nästa.. :(
De övriga tycks vara allmänt förvirrade..

Nytt inlägg Anmäl

2011-02-21 15:51

re:LadyinBlack

Gnäll inte SD, de vet man var man har, men resten av politiken vet man inget, bara fagra löften ......

Sverige är snart ett ytterst odemokratiskt samhälle om du inte sett det .

Nytt inlägg Anmäl

Inlägg totalt: 172 - << 1 2 3 4 5 ... >>